Dragen - Niet Alleen voor Buitenshuis

Afgelopen vrijdag (6 januari 2012) hebben we het gehad over het dragen van baby's. Met wetenschappelijke onderbouwing werd duidelijk dat dragen zoveel meer is dan alleen een vervoermiddel.
Uit eigen ervaring kan ik zeker spreken. Bij elkaar heb ik onze twee kinderen vier jaar gedragen. Ik zou niet weten hoe ik al die jaren zonder draagdoek (of draagzak) had moeten doen. Dat je buitenshuis een vervoermiddel nodig hebt, is natuurlijk logisch. Dat veel mensen dan kiezen voor een kinderwagen kan ik inkomen. Maar wat dan binnenshuis?
Baby's hebben veel behoefte aan lichamelijk contact. Het biedt troost, veiligheid en geborgenheid. Ook zelf wil je je baby dicht bij je in de buurt houden. Binnenshuis rond gaan lopen met een kinderwagen is uiteraard erg onpraktisch. Alleen mogelijk als je een (zeer) groot landhuis bezit met lange gangen, nou daar valt 98% van ons al buiten ;)

Vandaar dat de draagdoek hier voor binnen gebruik onmisbaar is gebleken. Wellicht nog onmisbaarder dan voor buiten gebruik. Urenlang mijn kleintjes bij me, ik kon ze altijd zien en van ze genieten. Ik zat er ook mee, gewoon achter de pc bijvoorbeeld. Het dragen van mijn baby's vond ik ideaal, zowel binnen als buiten.

De oude draagzakken zijn inmiddels echt helemaal versleten. De draagdoek en -zak zal het eerste zijn wat we gaan kopen bij onze volgende zwangerschap, dat hoort op het uitzet lijstje van iedere nieuwe baby thuis!

Reacties