Babymassage - Ontwikkelen door Aanraking

Babymassage mag zich al jaren verheugen op een steeds grotere interesse van nieuwe ouders. In de meeste gemeenten is het mogelijk om een cursus babymassage te volgen. Het is zeker een ontspannende en fijne bezigheid om samen met je baby te gaan ondernemen. Maar heeft het verder nog invloed op je baby's ontwikkeling?

In China hebben ze onder 172 gezonde baby's onderzoek gedaan naar de effecten van babymassage.
De baby's werden verdeeld in twee groepen, de massage groep en de controlegroep. De massage groep baby's werden twee keer per dag voor 15 minuten gemasseerd. De eerste vijf dagen werd dit (voor)gedaan door een ervaren arts, daarna nam de moeder of vader de massages over. De baby's in de controlegroep ontvingen geen massages. Alle baby's werden gewogen en gemeten. Er werd ook gekeken naar hun slaappatronen.

De baby's in de massage groep bleken beter te groeien, dan de baby's in de controlegroep. Ze kwamen meer bij in gewicht en sliepen langer. Babymassage kan dus helpen om je baby beter te laten slapen en te laten groeien. Dit kan zeker bijdragen tot een betere ontwikkeling van je pasgeborenen. 

Baby's hebben aanraking nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, babymassage is één van die manieren om dit mogelijk te maken. Andere zaken die kunnen helpen om je baby (extra) lichaamscontact te geven zijn; het dragen van je baby en het geven van borstvoeding.


Referenties
1. HE Yu-min,YI Jing-jun,SHEN Qiong-jia,  ‘Study on Massage for Growth and Development in Newborn’ (2008).

Reacties