Combineer Fruit met Groente

Baby's houden van zoete smaken. Fruit valt dan ook al snel bij ze in de smaak. Veel ouders willen daarom eerst met groente beginnen, omdat ze bang zijn dat ze na het eten van fruit niet meer aan de groente zullen willen.

Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor dit idee. In tegenstelling zelfs, experimenten suggereren dat baby's groente eerder lekker gaan vinden als het gecombineerd wordt met het zoete van fruit(Havermans and Jansen 2007).

Als vervolg op bovenstaand onderzoek werden baby's verdeeld in twee groepen. De eerste groep kregen na een portie groene bonen, een zoete perzik aangeboden. De andere groep kreeg alleen de groene bonen. En wat bleek? Alleen de groep die perziken kreeg na het eten van de groene bonen vonden deze groente lekker (Forestell and Mennella 2007).

Waarschijnlijk verbinden de baby's de zoete smaak van het fruit met de smaak van de groenten. Waardoor de groente een stuk aantrekkelijker voor ze smaakt!
Referenties
1.Forestell CA and Mennella JA. 2007. Early determinants of fruit and vegetable acceptance. Pediatrics 120(6):1247-1254.
2. Havermans RC and Jansen A. 2007. Increasing children's liking of vegetables through flavour-flavour learning. Appetite. 48(2):259-62.

Reacties