Samen Borstvoeding Geven

Als je borstvoeding gaat geven, dan lijkt dit wellicht een keuze puur voor jezelf en je baby. Toch is het ook een keuze in je relatie die je maakt. Je partner kan een groot aandeel hebben tijdens de voorbereiding door bijvoorbeeld mee te gaan naar cursussen en het lezen van boeken. Als hij ook kennis over borstvoeding heeft vergaard, dan kan hij je tijdens de gehele borstvoedingsperiode emotioneel en praktisch steunen en helpen waar nodig.

Borstvoeding geven betekent niet dat je partner dan minder betrokken is bij de eerste tijd van jullie baby. Soms overheerst de mening dat de partner dan 'achtergesteld' blijft, omdat hij bijvoorbeeld geen fles kan geven. Zo zou hij minder band kunnen ontwikkelen met de baby.


Het tegenovergestelde is eerder waar. Juist door borstvoeding kunnen jij en je partner optimaal van jullie kindje genieten. Net zoals de foto weergeeft; er is haast niets mooiers dan samen te genieten van jullie kindje dat ondertussen de beste en gezondste voeding krijgt die er voor hem bestaat.

Als jij en partner beide voor de volle 100% willen gaan voor borstvoeding, dan is de kans heel groot dat jullie kunnen gaan genieten van een lange borstvoedingsperiode!


Reacties