Geslachtsbepaling zonder Echo

Dankzij nieuwe ontwikkelingen is het binnenkort waarschijnlijk mogelijk om het geslacht van je baby al slechts een paar weken na bevruchting te ontdekken.

Uit een recent Zuid-Koreaans onderzoek onder 200 zwangere vrouwen is gebleken dat er twee enzymen aanwezig zijn in het bloed die bepalend zijn voor het geslacht van de baby. 

Momenteel komen de meeste aanstaande ouders rond de 20e zwangerschapsweek door middel van een echo achter het geslacht van hun baby. Het is nu alleen nog mogelijk om via een vlokkentest of vruchtwaterpunctie vroeg achter het geslacht van je kindje te komen.
Er wordt verder onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van het ontwikkelen van een simpele bloedtest voor geslachtsbepaling. Maar volgens de onderzoekers zijn de resultaten veelbelovend.

Deze toekomstige bloedtest zou dan volledig accuraat zijn, dus dan zou een verkeerde echo geslachtsvoorspelling tot het verleden behoren!


Referentie
1. J. H. Lim, S. Y. Park, S. Y. Kim, D. J. Kim, J. E. Choi, M. H. Kim, J. S. Choi, M. Y. Kim, J. H. Yang, H. M. Ryu. Effective detection of fetal sex using circulating fetal DNA in first-trimester maternal plasma. The FASEB Journal, 2011; 26 (1): 250

Reacties