Je Baby is ook in Verwachting

In de baarmoeder is alles precies zoals je baby verwacht. Hij bepaalt zijn eigen tijden, eet en drinkt wanneer hij honger heeft en ‘speelt’ wanneer hij er zin in heeft. Bij alles wat hij doet is zijn mama in de buurt. Direct bij hem, wat hem het vertrouwen geeft om zijn wereld in de baarmoeder volledig te benutten en te ontdekken.

Als hij ter wereld komt, heeft hij ook bepaalde verwachtingen. Puur op instinct gebaseerd. Hij verwacht snel aan de borst te kunnen drinken. De meeste baby’s gaan direct na de geboorte op zoek naar de borst. Hij verwacht jouw stem te horen. De stem die hem in de buik ook diverse keren heeft getroost. Hij verwacht bij jou in de buurt te blijven, daar waar hij zich al die maanden zo veilig heeft gevoeld.

Jij bent ook in verwachting. In verwachting van een heleboel toekomstbeelden. Hoe zal alles gaan als de baby er is? Wat is ‘normaal’ baby gedrag? Ga ik borstvoeding geven? Mag hij bij ons op de kamer slapen? Je baby brengt een hele nieuwe wereld voor jou met zich mee, waarin een heleboel beslissingen genomen moeten worden. Hoe meer jullie verwachtingen overeenkomen, hoe gemakkelijker de overgang zal gaan.

Reacties