Karakter van je Baby - Ervaring (1)

Al het wetenschappelijk onderzoek lijkt erop te wijzen dat onze baby's zoveel meer kunnen, weten en voelen dan we ooit hadden kunnen bedenken. Zou je baby zelfs al zijn karakter duidelijk kunnen maken in de baarmoeder?

Tijdens mijn zwangerschap kon ik de energie van onze baby's in de buik al voelen en aangeven. Bij onze dochter merkte ik een energieke, sterke en creatieve meid op. Bij onze zoon voelde ik een energieke (ja, dit hebben ze gemeen ;)), vrolijk en open kindje.

Eenmaal uit de buik bleken de karakter 'voorspellingen' helemaal juist. Nu heb ik dit altijd op gevoel afgeschoven. Maar als ik alle wetenschappelijke informatie doorneem, dan zou het ook heel goed kunnen zijn dat baby's gewoon al heel snel hun eigen karakter kunnen laten doorschemeren.

Niet dus pas tegen de peuterleeftijd aan, zoals je vaak hoort, maar gewoon al in de baarmoeder.
Ik heb het zelf in ieder geval wel zo ervaren. Ik kon ze al een beetje toen ze werden geboren. De basis was al gelegd.

Misschien herken je het zelf ook. Wist je eigenlijk al voor een (groot) gedeelte het karakter van je baby voordat hij of zij ter wereld kwam. Denken we dit nu alleen maar te weten of zit er ook wetenschappelijk bewijs achter? Wordt vervolgd....morgen!


Reacties