Opvoeden met een L.A.C.H.!

Vandaag ga ik dieper in op de wetenschappelijke blog van gisteren. Vooral over hoe de uitslag van dit wetenschappelijk onderzoek in de praktijk gebracht zou kunnen worden. Hoe geven we onze baby’s de beste start mogelijk?

Liefde voor je baby mag gerust onverwaardelijk zijn. Er hoeft geen tijdslimiet aan verbonden te worden. Er is geen maximale stand. Uit het onderzoek is gebleken dat je je baby gerust veel liefde mag geven. Het zal zelfs zijn hippocampus laten groeien. Wat er later voor zal zorgen dat hij een grotere capaciteit krijgt om te leren.
Voor aandacht geven geldt eigenlijk precies hetzelfde. Je baby is het allerliefste bij jou. Zo simpel is het. Wil je je baby veel bij je hebben en aandacht geven? Ga er dan gewoon voor. Je kunt hiermee geen schade aanrichten, eerder het tegenovergestelde. Een kind met lagere kans op depressies bijvoorbeeld.

Belangrijk is het, helemaal in deze digitale wereld, om in het hier en nu te blijven. Concentreren op je baby. Op het echte leven. Bijvoorbeeld geconcentreerd voeden, optimaal van het moment gebruik maken om te bonden met je baby. Het is een uitdaging van deze tijd om dan niet iedere keer te grijpen naar de smartphone.

Ons hart. Het mag weer. Luisteren naar ons hart. Niet alleen maar naar ons verstand, welke vaak is gevoed met onjuiste informatie, bijvoorbeeld door reclames of meningen van anderen. Ons hart voelt het vaak allemaal het beste aan. Noem het instinct, noem het gevoel,noem het spiritueel. Het maakt niet uit welke naam je het geeft, vaak weet je gewoon zelf het beste wat jouw baby nodig heeft.
Wat mij betreft mogen de 3 R’s (rust, rein, regelmaat) voorgoed terug naar (groot)moederstijd. Laten we ons richten op de toekomst en op objectief wetenschappelijk onderzoek. Dit gecombineerd met een vleugje moederlijk instinct en we bevinden ons alweer op de goede weg. Moeder zijn mag gerust met een L.A.C.H. :)

Liefde
Aandacht
Concentreren
Hart

Reacties