Pure Chemie tussen Jou en je Baby

Op de dag van de liefde een blog over feromonen. Feromonen zorgen voor een soort chemische verbinding tussen individuen van hetzelfde soort. Ze zorgen voor de aantrekkingskracht tussen jou en je partner. Maar ze spelen ook een belangrijke rol tussen de band van jou en je baby. Jullie band gaat nog dieper dan alleen maar een emotionele connectie, er komt namelijk pure chemie aan te pas.

Zowel mensen als dieren gebruiken feromonen om non-verbaal, dus zonder woorden, met elkaar te communiceren. Feromonen worden al tussen jou en je baby uitgewisseld in de baarmoeder. Na de geboorte zijn borstvoeding en ander lichamelijk contact belangrijke doorgevers. Ze dienen ook als herkenners. Jij en je baby herkennen elkaar door jullie feromonen met elkaar te delen.
Feromonen zorgen al voor een moeder-baby band voordat jullie elkaar ooit hebben kunnen aankijken. Terwijl je baby in de baarmoeder zit, begint hij steeds beter jouw feromonen te herkennen. Je baby gebruikt op zijn beurt weer zijn eigen stille code van chemische signalen. Het overdragen van zijn feromonen zorgt er weer voor dat jij je baby na de geboorte meteen herkent (Kodis, 1998).

Tijdens je zwangerschap zijn jij en je baby dus al maanden bezig om elkaar te leren kennen, puur door chemische liefde!


Referentie
1. Kodis M., Moran DT and Houy D. 1998. Love scents: How your natural pheromones influence your relationships, your moods, and who you love.Reacties