Jongen of Meisje - 'Geslachtsonthulling' Feest

Overgewaaid vanuit – hoe kan het ook anders – Amerika zijn de zogenaamde ‘gender reveal parties’ in Nederland ‘geslachtsonthullings’ feesten genoemd.

In Amerika inmiddels een grote hype, in ons land zijn de feestjes net aan het opkomen. Met de 20 weken echo komen ouders achter het geslacht van hun baby.


Ouders die kiezen voor een gender reveal party, willen meestal zelf niet tijdens de echo achter het geslacht komen. De echoscopiste schrijft het geslacht op een briefje en dat wordt doorgegeven aan hun bakker. De bakker bakt cupcakes of een grote taart met daarin roze of blauwe vulling. Ouders komen er dus, net als de rest van de genodigden, pas op het feest achter welk geslacht hun baby heeft. Op een gender reveal party zijn er diverse ‘raad het geslacht’ activiteiten, waarbij iedereen een gokje mag wagen. De spanning naar het grote moment van de ‘geslachtsonthulling’ wordt hiermee extra opgebouwd.

Dan komt het grote moment waarop iedereen er achter komt welk geslacht de baby heeft. De ouders snijden de taart aan, of iedereen eet zijn eigen cupcake. De gekleurde vulling ‘verraadt’ of het een jongen of meisje wordt! Tegenwoordig zijn er ook al allerlei variaties op ontstaan, zoals bijvoorbeeld een doos openen met daarin allemaal roze of blauw gekleurde ballonnen.

Als tijdens de 20 weken echo blijkt dat de aanstaande ouders, voor zover te zien, een gezonde baby verwachten, lijkt mij dit al meer dan genoeg reden voor een feestje. Dat je hierbij ook nog het geslacht kan onthullen, geeft het nog een extra bijzonder tintje.

Reacties