Kans Groot op Meisje bij Extreme Misselijkheid

Er zijn een heleboel zwangerschap mythen over hoe je kunt 'voorspellen' of je een jongen of een meisje krijgt. Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar dit soort spreuken. Veel mythen sneuvelden wanhopig, maar sommige bleken toch echt een kern van waarheid te bevatten.

Diverse spreuken verwijzen naar een samenhang tussen misselijkheid en het zwanger zijn van een meisje. Uit een recent onderzoek is gebleken dat vrouwen met (extreme) misselijkheid, inderdaad meer kans maken op het krijgen van een meisje. Hoe erger misselijk je bent, hoe hoger de kans op een meisje.

Bij extreme misselijkheid bleek de kans zelfs hoger dan 80 procent op het dragen van een baby met het vrouwelijke geslacht. Een hormoon genaamd humaan choriongonadotrofine (HCG) is waarschijnlijk de oorzaak: vrouwelijke foetussen maken meer van dit hormoon aan. HCG is ook het hormoon waarop zwangerschapstesten zijn gebaseerd.Referentie
1. Schiff MA, Reed SD, Daling JR. 2004. The sex ratio of pregnancies complicated by hospitalisation for hyperemesis gravidarum. BJOG. 2004 Jan;111(1):27-30.

Reacties

 1. Bij mij klopt deze theorie helemaal. Moeder van 4 kinderen, de oudste een jongen, wel erg misselijk, maar niet extreem. Daarna 3 meisjes, waarbij ik dus wel extreem ziek ben geweest. Nu is de vraag, gaan we ooit nog voor een vijfde? ;) Stel dat het een jongetje is, misschien is het dan een zwangerschap die 'te doen is'?

  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Mirjam, bedankt voor je reactie! Erg leuk om ook een ervaringsverhaal te lezen :) Poeh, kan me voorstellen dat je dan hoopt dat een jongetje wellicht zorgt voor een relatief gemakkelijke zwangerschap.

   Lijkt me een pittige beslissing! Alhoewel ik wel vermoed dat als de wens (heel) groot is, de keuze toch zal vallen op nog een vijfde zwangerschap ;) Ik heb zelf ook nog een kinderwens en weet dus hoe sterk (en overweldigend) deze kan zijn!

   Liefs! Kim

   Verwijderen

Een reactie posten