Minder Huilen zonder Inbakeren

Als je baby veel huilt, kan dit heel vermoeiend zijn. Inbakeren wordt dan vaak geadviseerd, maar uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het effect ervan is te verwaarlozen.

Gelukkig zijn er nog veel meer andere manieren om je baby minder te laten huilen. Lichamelijk contact is juist voor baby's die veel huilen van belang. In plaats van inbakeren, kun je ook kiezen voor het dragen van je baby. Je kindje wordt dan ook door een doek of zak gedragen en voor een deel omwikkeld, maar zit niet zo vastgebonden als bij inbakeren het geval is. Bij inbakeren wordt de baby ook vaak alleen neergelegd, terwijl in een draagdoek of draagzak de baby altijd bij je in de buurt is.


Ander voordeel van dragen ten op zichte van inbakeren is dat het de borstvoeding niet nadelig beïnvloed. Inbakeren kan ervoor zorgen dat baby's minder snel aangeven wanneer ze honger hebben, omdat ze dit niet met lichaamstaal kunnen duidelijk maken. Ook bestaat de kans dat een ingebakerde baby moeite heeft met effectief aan de borst te drinken doordat een juiste voedingshouding wordt bemoeilijkt.


Reacties