Mogelijk Later Spijt van Babynaam

Het is één van de moeilijkste beslissingen om te nemen tijdens je zwangerschap: welke naam kies je? De babynaam van je keuze draagt je kind tenslotte de rest van zijn leven mee. Daarnaast hebben partners vaak een andere smaak, wat het kiezen er niet gemakkelijker op maakt.

Uit recent onderzoek is gebleken dat meer dan de helft (54 procent) van de ouders later hun keuze betreuren. De ouders gaven aan dat de babynaam van hun keuze, later niet bleek te passen bij het karakter van hun kind. Ook gaf een kwart van de ouders aan dat ze de naam minder gingen waarderen, omdat de populariteit ervan was gestegen.  

Nifa McLaughlin, hoofdredactrice van de website Gurgle.com die 1.000 ouders ondervroeg, zegt: 'Het is een lastige taak om de juiste naam voor je kind te vinden. Je hebt geen enkele garantie dat je kleintje tevreden zal zijn met de naam die jij koos. Je kan alleen maar hopen dat de naam meer gaat passen bij de persoonlijkheid die zich ontwikkelt'.

Of je nu gaat voor een bijzondere of meer een ‘doorsnee’ babynaam, de kans zit er altijd in dat je er later spijt van krijgt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je kind zijn naam later niet mooi vindt. In het uiterste geval is er gelukkig wel altijd een oplossing: de naam veranderen. Volgens gegevens van de UK Deed Poll Servive veranderden ongeveer 58.000 mensen vorig jaar hun naam.
Referentie

1. Nifa McLaughlin e.a.. 2012. http://www.gurgle.com/news/parenting-news/1-in-25-parents-wish-they-d-called-their-child-something-different/2796.

Reacties