Borstvoedingshouding Kan het Verschil Maken - Ervaring

Gisteren hebben we het gehad over de wetenschappelijke kant van verschillende borstvoedingshoudingen, zie http://denieuwebaby.blogspot.com/2012/04/wat-is-de-beste-borstvoedingshouding.html. Vandaag wil ik mijn persoonlijke ervaringen met jullie delen.

Onze dochter maakte het vanaf dag één niet uit hoe ze aan de borst dronk. Ze kon alle houdingen met gemak aan. Ze was een 'natuurtalent', had me vanaf de eerste poging perfect vast en dat is altijd zo gebleven. Ik denk, ook kijkend naar het onderzoek van gisteren, dat ze al haar aangeboren reflexen heel gemakkelijk kon 'aanspreken'. Voor zulke baby's maakt de borstvoedingshouding volgens mij weinig uit. Deze baby's kennen geen 'lang proces' om borstvoeding te 'leren', dat gaat gewoon meteen als vanzelf.

Maar een borstvoedingshouding wordt wel van groot belang als je baby niet automatisch de tepel goed pakt. Dat was bij mijn zoon het geval. Jammer genoeg wist ik toen nog niets van de biologische houding en heb ik eerst alle 'standaard' houdingen geprobeerd. Het ging vanaf het begin zeer moeizaam. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik de borstvoeding had doorgezet, als ik niet al de prachtige jarenlange ervaring met mijn dochter in mijn rugzak had zitten.

Ik wist dus hoe mooi borstvoeding kon zijn. Daarom was ik zeer vastberaden om door te gaan. Na een paar weken onbeschrijfelijk vaak aanleggen en veel frustatie, ben ik hem liggend op zijn buikje gaan voeden. Toen kwamen zijn aangeboren reflexen pas goed in werking. Dat was wat hij vanaf het begin af aan nodig had gehad. De perfecte start dankzij de meest natuurlijke borstvoedingshouding. Voor dit soort baby's is het nodig om de biologische houding aan te nemen. Dan pas werken hun aangeboren reflexen optimaal.

Reacties