Thee Vergroot Kans op Zwangerschap

Thee blijkt niet alleen maar goed te zijn voor ontspanning en gezelligheid. Twee kopjes thee per dag drinken kan de kans op een zwangerschap vergroten. Dit is gebleken uit een onderzoek aan de Boston University.

Voor het onderzoek werd een jaar lang informatie van 3600 vrouwen met een zwangerschapswens verzameld. Vrouwen met een voorkeur voor thee bleken 27 procent meer kans op een zwangerschap te hebben, dan vrouwen die geen thee dronken. Het dagelijks drinken van twee glazen frisdrank liet juist een averechts effect zien. Frisdrank bleek de kans op een zwangerschap met 20 procent te verlagen. Koffieliefhebbers zagen geen effect op hun zwangerschapskansen.

Wat kan de mogelijke oorzaak zijn van de vergrote kans op een zwangerschap door het drinken van thee? Volgens hoofdonderzoekster Elizabeth Hatch kan het aan de cafeïne in de thee liggen, alhoewel het drinken van koffie geen effect bleek te hebben. Maar het kan ook aan andere factoren liggen, zoals de leefstijl van de theedrinkende vrouwen. Of de anti-oxidanten die zich in de thee bevinden. ‘Ik zou graag willen zeggen dat thee een wondermiddel is om zwanger te worden, maar dat is niet realistisch,’ zegt Hatch.

Referentie
1. E. Hatch. 2012. Tea can boost chances of pregnancy. Boston University.

Reacties