Vragen over Pasgeboren Baby's

Het begrijpen van de taal van een nieuwbakken baby is een universele zorg van ouders over de hele wereld. De kraamperiode kan heel overweldigend zijn, zeker als het je eerste baby betreft. Je wordt overspoeld met emoties en hormonen, terwijl je lichaam nog aan het herstellen is van de bevalling. De zorgen voor je pasgeboren baby en alle vragen die hierbij komen kijken, kunnen je zeker de eerste weken behoorlijk overvallen.

Een wetenschappelijke studie heeft gekeken naar de grootste zorgen van moeders in de eerste weken met hun nieuwe baby. De meest genoemde onderwerpen waren:
1. Gezondheid baby
Veel vrouwen hadden vragen over de gezondheid van hun baby. Vooral vragen of de baby’s mogelijk ziek waren, hield ze bezig.
2. Baby’s huilgedrag
Vragen gingen over de hoeveelheid huilen, met name of hun baby’s niet ‘teveel’ huilden. Ook de vraag wat ze konden doen om het huilen te verminderen kwam regelmatig voor.
3. Baby stimuleren
Wat de nieuwe moeders konden doen om hun baby’s te stimuleren om zich optimaal te ontwikkelen.
4. Baby’s groei en ontwikkeling
Veel vragen gingen over of hun baby’s wel goed genoeg groeiden en of de ontwikkeling naar wens verliep.
5. Het voeden van hun baby
Welk soort voeding ze het beste voor hun nieuwe baby’s konden kiezen en hoe vaak ze het beste konden voeden, waren de twee meest gestelde vragen.

Andere minder gestelde vragen gingen over de juiste voedingsbh’s, goede verzorging van hun perineum en hoe ze de zorg van hun baby het beste konden combineren met oudere broertjes of zusjes.

Als je jezelf goed informeert voordat de baby komt, zijn een boel van de onzekerheden van de eerste periode te voorkomen. Op de meeste vragen die de moeders van het onderzoek hadden, kun je het antwoord vinden op ‘De Nieuwe Baby’ blog!


Referentie
1. K.G. Bowman. 2005. Postpartum Learning Needs. J Obstet Gynecol Neonatal Nurs. 2005. 34(4):438-43.

Reacties