Zwangerschapsmassage

Je zwangerschap is een intense en prachtige belevenis. Maar kan soms ook een behoorlijke belasting zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Hormonen en gewichtstoename kunnen zorgen voor diverse klachten zoals bekkenpijn, rugklachten en hoofdpijn. Zwangerschapsmassage kan ervoor zorgen dat je klachten (tijdelijk) verminderen. Tijdens een massage worden er minder stresshormonen aangemaakt. Hier profiteer niet alleen jij van, ook je baby ervaart meer rust.

Bij psychische klachten, als je bijvoorbeeld teveel piekert, kan een massage je helpen om alles even te vergeten. De volledige ontspanning helpt je om al je zorgen los te laten. Alles draait op dat moment even alleen om jou en je baby. Zwangerschapsmassage kun je thuis of op locatie laten doen.


Hoe verder je bent in je zwangerschap, hoe minder massage houdingen er over blijven. Maar een zwangerschapsmassage terwijl je ligt op je zij is zelfs nog mogelijk als je hoogzwanger bent. Dit is de meest veilige manier om gemasseerd te worden. Soms is een rugligging ook nog mogelijk, maar dan alleen als er geen bekleming van de holle ader plaatsvindt.

Reacties