Hoe Vaak Wisselt je Baby van Borst - Ervaring

Naar aanleiding van het wetenschappelijke blog van afgelopen donderdag over het wisselen van borst tijdens voedingen (http://denieuwebaby.blogspot.com/2012/05/hoe-vaak-wisselt-je-baby-van-borst.html), vandaag mijn twee totaal verschillende ervaringen. Mijn baby's heb ik altijd de ruimte gegeven om zelf aan te geven hoelang ze aan een borst wilden drinken. Beide volgden ze hierin duidelijk hun eigen weg.

Als onze dochter eenmaal een borst vast had, dan liet ze deze niet meer los. Uiteindelijk natuurlijk wel, maar dit duurde gerust één uur. Ze had eigenlijk helemaal niets met het wisselen van borst tijdens een voeding. Alleen in de eerste weken, waarin ik nog wel eens behoorlijke stuwing had, liet ik haar soms - als ze klaar was met 'haar' borst - wat 'spanning' uit mijn andere borst drinken. Als het puur aan haar lag, dan switchte ze echter geen enkele voeding van borst.

Hoe anders was onze zoon! Hij wilde het liefst om de paar minuten van borst wisselen. Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik vond het de voedingen wel intensiveren, omdat ik niet even kon uitrusten. Ik moest alert blijven, omdat een wisseling van borst zich ieder moment weer kon aandienen.

Ze groeiden allebei heel goed van mijn borstvoeding. Alhoewel ze duidelijk voor een andere 'wisselmethode' kozen, maakte dit niet uit voor het eindresultaat. Onze dochter dronk lang genoeg aan één borst om zowel de voormelk als de achtermelk te krijgen. En onze zoon wisselde vaak genoeg om waarschijnlijk uit beide borsten zowel de voormelk en als de achtermelk te krijgen.

Reacties

  1. Mijn oudste wilde altijd 1,5 borst, maar de jongste niet. Die blijft bij de borst waar ze mee begint en klaar is klaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten