Leuke Apps voor Tijdens je Zwangerschap

Als je zwanger bent, dan heb je behoefte aan veel informatie. Hiervoor ben je tegenwoordig niet alleen meer afhankelijk van internet of boeken. Als je een smartphone hebt, kun je diverse handige apps downloaden. Alleen de keuze is zo groot, welke kun je nu het beste aanschaffen? We bespreken vandaag een paar populaire, leuke en goede apps om te gebruiken tijdens je zwangerschap. Klik op de naam van de app om meer informatie te krijgen.

1. BabyCenter (iPhone en Android – gratis)
De BabyCenter app is een zeer uitgebreide Engelse app waarin je dagelijks updates over je zwangerschap krijgt. Je kunt de ontwikkelingen van je foetus helemaal volgen, je agenda bijhouden en 3D animaties van een foetus in de baarmoeder bekijken. Ook zit er een voedingsgids bij met allerlei tips en recepten.  

2. 25.000 Baby Names (iPhone – gratis) In plaats van een dik boek met namen op je schoot hebben, kun je ook gewoon deze app installeren. De app is Engels, maar er staan namen uit diverse landen in. Gratis en ideaal om snel door diverse namen te scrollen en je favorieten meteen op te slaan.

3. Zwangerschap Workout (iPhone – € 1,59) Fijne, gemakkelijke oefeningen die niet te belastend zijn voor je zwangere lichaam. Voor elk trimester kun je met deze Engelse app leuke en veilige workouts vinden.


4. Babyschop Tracker (Android – gratis)  
We hebben het laatst gehad over het belang van het bijhouden van de activiteiten van je baby in de baarmoeder, zie: http://www.denieuwebaby.blogspot.com/2012/04/hoe-vaak-beweegt-je-foetus.html. Met deze app kun je heel gemakkelijk het aantal bewegingen van je baby bijhouden en vallen eventuele veranderingen je snel op.

5. BVcomApp (iPhone - € 0,79)
Tijdens je zwangerschap ben je vaak al bezig met de voorbereidingen voor het geven van borstvoeding. Als je snel toegang wilt tot de nieuwste informatie, foto's, columns en artikelen over borstvoeding, dan is deze app een absolute must. Objectieve informatie afkomstig van het Kenniscentrum Borstvoeding.

Reacties