Ochtendmisselijkheid Aanwijzing Intelligentie Baby

Veel last van ochtendmisselijkheid wijst mogelijk op een baby met een relatief hoog IQ. Dit blijkt uit Canadees onderzoek.

Voor het onderzoek werden 120 vrouwen ondervraagd over klachten tijdens hun zwangerschap van enkele jaren geleden. Daarna moesten hun kinderen (inmiddels tussen de 3 en 7 jaar) een intelligentietest maken. Moeders die tijdens hun zwangerschap last hadden van ochtendmisselijkheid en duizeligheid, bleken kinderen te hebben die hoger dan gemiddeld presteerden tijdens de IQ test. Hoe heftiger de klachten van de moeder, hoe hoger haar kind scoorden tijdens de intelligentietest.

´Onze bevindingen suggereren een link tussen ochtendmisselijkheid en een verbeterde ontwikkeling van de hersenen bij het nageslacht´, vertelt hoofdonderzoekster Irena Nulman. De hormonen die ochtendmisselijkheid veroorzaken, zijn waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de bescherming van het brein van de foetus. De stoffen die de placenta afscheidt, zorgen voor misselijkheid en hangen mogelijk samen met een betere omgeving voor de foetus. Hierdoor kan de baby zijn brein optimaal ontwikkelen. 
 


Referentie
1. I. Nulman, J. Rovet, M. Barrera, D. Knittel-Keren, B.M. Feldman, G. Koren. 2009. Long-term Neurodevelopment of Children Exposed to Maternal Nausea and Vomiting of Pregnancy and Diclectin.

Reacties