Baby's Komst Vieren met Kraamfeest

Als je baby pas is geboren, kun je ervoor kiezen om wekenlang regelmatig bezoek te ontvangen. Maar je kunt ook al je kraamvisite in één keer uitnodigen. Door het organiseren van een kraamfeest kun je alle familie, vrienden en collega's tegelijk kennis laten maken met jullie pasgeboren baby.

Als je graag een kraamfeest wilt geven, dan is het wel aan te raden om alles al voor te bereiden tijdens je zwangerschap. Een kraamfeest kun je zelf organiseren of laten regelen door een professionele organisatie. De datum van het kraamfeest kun je al in het geboortekaartje laten zetten, maar je kunt natuurlijk ook aparte uitnodigingen versturen. Een kraamcadeau lijst maken is een aanrader. Zo ben je er zeker van dat je niet meerdere malen hetzelfde cadeau krijgt. Als gasten iets van de lijst hebben gekocht, dan wordt het product doorgestreept.

Bij een kraamfeest staat jullie baby centraal. De gasten willen allemaal een glimp opvangen van de pasgeboren baby. Het is verstandig om van te voren te beslissen of je wilt dat gasten je baby vasthouden. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat je baby in een draagdoek bij je is, zodat iedereen hem of haar zo kan bewonderen.

De versiering en hapjes worden bij een geboortefeest meestal helemaal aangepast op het ‘baby thema’. Van de traditionele beschuit met muisjes tot aan blauwe of roze cupcakes. Je kunt ervoor kiezen om alleen (kleine) hapjes te serveren, maar ook een buffet of barbecue behoort tot de mogelijkheden. Als de gasten de mogelijkheid krijgen om een persoonlijke boodschap voor de baby achter te laten, creeër je een mooie herinnering voor later.

Reacties