Is Jouw Baby in Balans?

Afgelopen maandag hebben we het gehad over een onderzoek naar samen slapen en de gezondheid van kinderen (http://denieuwebaby.blogspot.nl/2012/06/samen-slapen-zorgt-voor-betere.html). Uit deze studie bleek dat kinderen die bij hun ouders mogen slapen gezonder zijn. Ik vond het een fascinerend onderzoek, waarbij de belangrijke samenhang tussen lichamelijke en psychische gezondheid duidelijk naar voren kwam.

Als ik psychisch niet lekker in mijn vel zit, dan voel ik me lichamelijk ook niet optimaal en vice versa. Ik voel me pas echt goed als mijn fysieke en geestelijke gesteldheid in balans zijn. Voor baby’s geldt waarschijnlijk precies hetzelfde, zonder de juiste balans kunnen zij zich ook niet optimaal ontwikkelen.

Over het algemeen worden baby’s prima verzorgd en verkeren ze op het oog lichamelijk in goede conditie. Maar hoe zit het met hun psychische gesteldheid? Voelen ze zich veilig en beschermd? Krijgen ze genoeg emotionele ondersteuning? Als aan baby’s psyche te weinig aandacht wordt besteed, dan ontstaat er volgens het onderzoek ook een verslechtering van hun lichamelijke toestand.


Baby’s hebben net als volwassenen behoefte aan een balans tussen hun fysieke en geestelijke gesteldheid. Samen slapen blijkt een manier om baby’s en jonge kinderen te helpen om met meer vertrouwen in het leven te staan en daardoor hun algehele gezondheid te verbeteren.  

Reacties