Maak een Time-Lapse van Je Zwangerschap

Een time-lapse kun je van iedere gebeurtenis maken, van het opengaan van een bloem tot aan het volgen van je gehele zwangerschap. Het zijn meerdere losse foto’s of filmpjes (vaak wel honderden of zelfs duizenden) die in vlug tempo achter elkaar worden afgespeeld. Daardoor krijg je een soort versnelde weergave van de werkelijkheid te zien. Een van de meest bekeken en bekendste time-lapse video’s is ‘Introducing’ waar je de gehele zwangerschap van Amelie Amaya ziet voltrekken:

Een time-lapse van je zwangerschap kun je zo inrichten als je zelf wilt. Vaak zie je wel dat er iedere keer wordt gekozen voor een ruimte met dezelfde achtergrond. De meeste mensen maken een wekelijkse foto- of videoreportage, maar je kunt het natuurlijk ook dagelijks of zelfs maandelijks doen. Het aanhouden van dezelfde kleding is een optie, zoals bij de bovenstaande film. Je kunt er echter ook voor kiezen om iedere keer andere kleding aan te trekken, zoals in deze vrolijke zwangerschap time-lapse:Magic- A Belly Grows from The Panic Room Videos on Vimeo.


Het maken van een time-lapse is een mooie, creatieve manier om samen met je partner regelmatig met jullie zwangerschap bezig te zijn. Als uiteindelijk de hele zwangerschap periodiek is gefotografeerd of gefilmd, dan kun je met een filmbewerkingsprogramma zoals Windows Moviemaker aan de slag. Dit gratis programma staat – als je Windows als besturingssysteem hebt – al standaard op je computer. Met behulp van een dergelijk programma kun je al het gemaakte materiaal versneld laten afspelen. Zo ontstaat je eigen zwangerschap time-lapse!

Reacties