Voorspel het Geslacht van je Baby

Ben je zwanger en wil je heel graag weten of je een jongen of een meisje krijgt? En duurt de 20 weken echo je nog te lang? Dan zijn de twee gemakkelijke en goedkope testen die we vandaag bespreken, misschien wel iets voor jou. Uiteraard is het aan te raden om de resultaten niet al te serieus te nemen. Ga dus niet meteen roze of blauwe kleertjes kopen naar aanleiding van de uitslag!

1. Baking soda (baksoda) test

Bewaar je ochtendurine. Neem twee (plastic) bekers. Voeg aan 1 beker baking soda toe en doe de urine in het andere. Zorg dat de hoeveelheden hetzelfde zijn. Giet daarna de urine over in de beker met de baking soda. Als het mengsel gaat bruisen (of knetteren), dan krijg je een jongen en als er niets gebeurt, dan draag je een meisje! De gedachte erachter is dat je urine zuurder is als je een jongen krijgt, vandaar de ‘bruisende’ reactie van de baking soda. Hieronder kun je een korte (Engelse) video zien waarin de test wordt uitgevoerd.
2. Rode kool test
Gebruik de helft van een rode kool. Maak kleine stukjes van de halve rode kool. Breng 2 kopjes water aan het koken in een pan en voeg dan de stukjes kool toe. Laat de kool voor 10 minuten zachtjes doorkoken. Het water krijgt dan een diep paarse kleur. Zorg dat je in een plastic bekertje wat urine van jezelf hebt opgevangen. Mix een gelijke hoeveelheid urine met het water waarin de rode kool heeft gekookt in een apart (doorzichtig!) bekertje. Als de kleur rood/roze wordt, dan zou je een jongen krijgen en als de kleur paars wordt, dan verwacht je een meisje. Bekijk in onderstaande (Engelse) video hoe de test in de praktijk wordt gedaan.Hopelijk heb je plezier met het doen van de test(en). Het geslacht blijft natuurlijk een verrassing tot de uitslag van de NIPT test, geslachtsecho, of bij de 20 weken echo. En misschien wacht je zelfs tot aan de geboorte. Deze testen zijn een leuke, grappige bezigheid en wie weet blijkt de uitslag zelfs accuraat!


Reacties