Gezonde en Eenvoudige Recepten voor Baby's

De meeste baby’s hebben vanaf ongeveer zes maanden oud behoefte aan het uitproberen van vast voedsel. Om een maaltijd voor je baby zelf klaarmaken hoef je echt niet uren in de keuken te staan. Onderstaande recepten zijn gezond, lekker en snel klaar te maken. Je kunt ervoor kiezen om de recepten als puree of als ‘finger food’ aan te bieden. Kijk voor meer inspiratie ook eens naar een eerdere blog over smoothies voor baby’s: http://denieuwebaby.blogspot.nl/2012/04/smoothies-voor-babys.html.

Banaan / Advocado Mix (vanaf 6 maanden)

·  1 rijpe banaan
·  1 rijpe advocado

Verwijder de schil van de advocado en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees eruit en schil de banaan.

Pureren
Snijd de banaan in grote stukken. Doe de banaan en het vruchtvlees van de advocado in een blender of een
foodprocessor tot er een dikke mousse ontstaat.

Finger food
Snijd de banaan in schijfjes en de advocado in stukjes. Serveer ze samen.


Aardappel en Tomaat met Ei (vanaf 9 maanden)

·  1 aardappel  
·  1 tomaat
·  1 ei

Schil en kook de aardappel 15 minuten en snijd in stukjes. Kook het ei medium hard, ongeveer 6 minuten (afhankelijk van de grootte van het ei). Pel het ei en snijd in stukjes. Laat de stukjes aardappel en ei afkoelen tot een fijne temperatuur om te eten voor je baby. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes.

Pureren

Doe de aardappel, tomaat en het ei in een blender of een foodprocessor tot er een zachte substantie ontstaat.

Finger food
Doe alle stukjes aardappel, tomaat en ei bij elkaar en serveer ze samen.



Broccoli met Kaas en Rijst (vanaf 12 maanden)

·
  1 stronk broccoli  
·  1/2 kop bruine rijst  
·  2 plakjes cheddar kaas

Was de broccoli, snijd in stukjes en stoom of kook ongeveer 15 minuten. Bereid de rijst volgens de verpakking. Snijd de plakjes cheddar kaas in reepjes.

Pureren
Doe de broccoli, rijst en kaas kort in de blender of een foodprocessor tot alles in kleine stukjes is, zodat er nog wel wat te kauwen overblijft.

Finger food
Voeg de stukjes broccoli en rijst samen. Leg de stukjes kaas erop (bij voorkeur als alles nog warm is, dan kan de kaas goed smelten). Laat afkoelen voor serveren.

Reacties