Karakter Eerstgeborene Beïnvloedt Gezinsuitbreiding - Ervaring

Afgelopen maandag hebben we het gehad over een onderzoek naar de bepalende rol van het karakter van een eerste kind bij de keuze voor gezinsuitbreiding. Ouders bleken hun keuze voor een tweede kind voor een groot deel te laten bepalen door het temperament van hun eerstgeborene: http://denieuwebaby.blogspot.nl/2012/08/karakter-eerstgeborene-bepalend-voor.html.

Ons eerste kind is geboren met intensief karakter. Ze is een heerlijke meid, vol levensenergie en met een hart van goud. Daarnaast heeft ze een behoorlijk pittig temperament. In haar babytijd was dit al overduidelijk. We konden haar nog geen minuut neerleggen, dat vond ze vreselijk. Ze wilde altijd bij mij zijn. Alleen bij mij. Gelukkig ben ik hier in meegegaan. Ik voelde ook heel sterk dat ze dit hard nodig had.

We hebben ons ook laten beïnvloeden door het karakter van onze eerstgeborene. Alleen heeft het bij ons er niet voor gezorgd dat we geen gezinsuitbreiding meer wilden. We kozen voor een langere tijd tussen onze kinderen. We vonden het belangrijk dat onze eerste alle aandacht kreeg die ze in haar eerste jaren zo nodig had. Daarom verschillen onze kinderen bijna zes jaar in leeftijd.

Toen onze dochter vijf werd, vonden we de tijd rijp om te beginnen aan een broertje of zusje. Negen maanden later werd onze zoon geboren. Inmiddels is onze oudste negen en onze jongste drie. En staan we opnieuw voor de keuze van gezinsuitbreiding. Het karakter van onze tweede kinderen heeft opnieuw invloed. Alleen niet zoals in het onderzoek staat beschreven!

Reacties