Leuke Apps voor je Baby

Een smartphone of pad heeft vaak een enorme aantrekkingskracht op (kleine) kinderen. Ze zien hun ouders er regelmatig mee bezig en willen dit zelf ook wel uitproberen. Als je een smartphone of pad hebt, kun je diverse leuke baby apps downloaden. Alleen de keuze is zo groot, welke kun je nu het beste aanschaffen? We bespreken vandaag een paar leerzame, grappige en vrolijke apps. Er zitten vast een paar apps bij die je baby leuk gaat vinden. Klik op de naam van de app om meer informatie of een voorbeeldfilm te krijgen. Als je klikt op iPhone, iPad of Android kun je de app meteen downloaden.

1. Peekaboo Barn (iPhone, iPad en Android – Lite gratis)

Een leuke kiekeboe app. Ook beschikbaar in het Nederlands. Op de boerderij komen telkens dieren tevoorschijn om je baby te verrassen. Ook leuk voor je baby om te raden welk dier zich achter de deur verstopt.

2. Babyview (iPhone, iPad € 1,59 en Android €0,83)

Baby’s tonen bijzondere interesse in duidelijke zwart/wit plaatjes. Dit hebben we al eerder besproken: http://denieuwebaby.blogspot.nl/2012/05/boeken-voor-babys.html. Deze app laat diverse eenvoudige zwart/wit afbeeldingen van dieren en vormen zien. Soms staan er ook gekleurde plaatjes tussen.

3. Balloonimals (iPhone en iPad– Lite gratis en compleet € 0,79) Je baby moet blazen in de microfoon van de telefoon en dan komt er een prachtig ballondier te voor schijn. Nadat de ballon is opgeblazen, kan je kind door even te schudden een compleet ballondier laten maken, zoals een vis en een eend. Als het ballondier klaar is, dan kan deze ook nog allerlei trucjes doen.

4. Baby Chords (iPhone en iPad – Lite gratis en compleet € 2,39) Deze app zorgt ervoor dat baby’s al met muziekinstrumenten kunnen spelen. Waar je baby ook op drukt, er komt altijd een muzieknoot uit. Bij de complete versie zijn er diverse instrumenten om uit te kiezen, zoals de harp en een klokkenspel. Bij de Lite versie is alleen de piano beschikbaar.

5. Baby Fishing (Android - gratis)

Je baby kan vissen vangen met deze kindvriendelijke app. In het aquarium zijn diverse mooie waterdieren te zien. Het enige wat je baby hoeft te doen is met de vingers een dier aanraken, zodat deze kan worden gevangen.

Reacties

 1. Als je wilt dat je baby later talen zonder accent kan spreken, dan heb je de nieuwe Wolki App nodig - ik heb ook een website gevonden voor meer info over deze app: www.worldlanguagekids.nl
  Groeten Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onderzoek wijst uit dat kinderen onder twee jaar (maar nog beter tot vier jaar) best niet worden blootgesteld aan schermtijd. Dit is zeer slecht voor de hersenontwikkeling en vergroot het risico op concentratie- en gedragsproblemen op latere leeftijd met 30%. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan schermtijd dus echt wel kwaad voor je kind en dient je dit te vermijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je bijdrage Evelyn. Kun je me wellicht aangeven naar welke studie je verwijst? Alvast bedankt :)

   Verwijderen
  2. Evelyn, het klopt inderdaad dat deze advies over schermtijd ooit werd gegeven. Maar onlangs heeft een van de auteurs van dit onderzoek laten weten dat het expliciet gaat om zgn "passieve schermtijd"; dus gewoon naar een TV kijken. Hij geeft nu aan dat "actieve schermtijd" (dus bv op een iPad waar het kind mee moet interacteren) wel bevorderlijk kan zijn voor de ontwikkeling van kinderen.

   Verwijderen
 3. Baby Chords vind ik geen aanrader. Deze app biedt tijdens het spelen voortdurend instrumenten te koop aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad geen goede zaak! In-app aankopen kunnen heel storend worden aangeboden. Bedankt voor je tip! Ik ga de lijst binnenkort eens updaten en dan neem ik je opmerking zeker mee :)

   Verwijderen
  2. Daarvoor is een wachtwoord in het leven geroepen... Ooit

   Verwijderen

Een reactie posten