Olympische Spelen voor Baby’s

De Olympische Spelen in Londen houden veel mensen vanuit de hele wereld al ruim één week bezig. Je verbindt dit belangrijke sportevenement waarschijnlijk niet meteen met baby’s en zwangerschap. Toch komen beide onderwerpen ook bij de Spelen ter sprake.  

In januari waren baby’s nog onderwerp van gesprek voor de Olympische organisatie. Het zag er nog naar uit dat ouders met baby’s geboren nadat ze tickets hadden gekocht, nog een extra ticket voor hun baby moesten aanschaffen. Dit zou te maken hebben met licenties en het gezondheids- en veiligheidsbeleid. Begin mei werd duidelijk dat – mede door veel kritiek – ze het beleid hadden aangepast. Baby’s niet ouder dan één jaar mochten nu in een draagdoek of draagzak met hun ouders of verzorgers zonder ticket de wedstrijden bezoeken.
 
Nur Suryani Mohamed Taibi, luchtgeweer schutter uit Maleisië, is acht maanden zwanger terwijl ze meedoet aan de Olympische Spelen. Ze verwacht haar dochter in september, maar dit weerhoudt haar niet van deelname. Haar grootste zorg voor de wedstrijd is dat haar baby niet schopt op het moment dat ze gaat schieten. Er hebben wel vaker zwangere vrouwen meegedaan aan de Spelen, maar nog nooit was de zwangerschap zo ver gevorderd als bij Nur. In onderstaande video kun je zien hoe ze haar sport hoogzwanger nog kan uitoefenen op het hoogste niveau:
In Canada heeft een luierfabrikant een spotje gemaakt waarin baby’s het nationale volkslied ‘zingen’. Bezoekers van hun Facebook-pagina konden filmpjes uploaden van hun lachende, kraaiende of zingende baby. De fabrikant koos de leukste video’s uit en maakte er een compilatie van om het Olympische team van Canada te steunen:
Reacties