Nieuwe Groeicurve App voor Baby’s – Graphico

 
Bij ieder bezoekje aan het consultatiebureau kreeg ik telkens opmerkingen over de groeicurven van mijn kinderen. Ze groeiden volgens hun schema namelijk te snel. De Nederlandse consultatiebureaus gebruiken echter een groeicurve die voor een groot deel is gebaseerd op baby’s die kunstvoeding krijgen. Met de WHO (World Health Organization) groeicurven bleken mijn kinderen prima op de lijn van een normale ontwikkeling te zitten. Deze wereldwijd gebruikte groeicurve is gebaseerd op het geven van borstvoeding.

De nieuwe app ‘Graphico’ van Kleintjesconsult gebruikt ook de groeicurven van de WHO. Met deze mooi vormgegeven applicatie voor iPhone en iPad kun je het gewicht, lengte en hoofdomtrek van je kinderen in de leeftijd van 0 - 5 jaar gemakkelijk bijhouden. Vanaf het tweede levensjaar kun je ook kiezen voor de CDC (Centre for Disease Control) groeicurven. In de VS raden ze aan om tot het tweede levensjaar de WHO groeicurven te gebruiken en daarna over te stappen op de CDC. Met Graphico heb je de mogelijkheid om beide curven te gebruiken.


Je kunt de groeicurven voor meerdere kinderen invullen. En gebruik maken van metrisch of imperial eenheden. Daarnaast kun je de grafieken van de groei van je baby gelijk delen op Twitter en Facebook. Ook zit er een voedselintroductieschema in voor kinderen van zes maanden tot vier jaar. Daarin kun je zien wat je kind mag eten vanaf een bepaalde leeftijd. Als je borstvoeding geeft en afkolft, dan is de extra applicatie voor kolfopbrengst handig. Je kunt er ook een kolfwekker instellen.

Kortom: met deze app kun je vanaf de geboorte van je baby zelf de ontwikkeling gemakkelijk volgen. Zeker als je borstvoeding geeft, is deze app onmisbaar. De applicatie laat je precies zien of je kindje goed genoeg groeit en bewaart meteen alles als een mooie herinnering voor later. Klik op Graphico om meer te lezen over de functionaliteiten en klik hier om de app gelijk aan te schaffen.
 

Reacties

  1. Sinds kort gebruik ik naast deze app de Mama Apps iPad App, 35 handige apps in 1.
    https://itunes.apple.com/nl/app/mama-apps/id596083166

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten