Foetus Voelt Mentale Staat Moeder Aan – Ervaring

Afgelopen maandag hebben we een onderzoek besproken waaruit bleek dat een foetus de mentale staat van zijn moeder kan aanvoelen: http://www.denieuwebaby.blogspot.nl/2012/10/foetus-kan-mentale-staat-van-moeder.html. De foetus krijgt chemische signalen door via de placenta. De psychische toestand van zijn moeder krijgt hij ook op deze manier door.

Ik ben graag zwanger. Voel me heerlijk. Ook al ben ik maanden misselijk en heb ik behoorlijke bekkeninstabiliteit. Ik ben bijna niet uit mijn goede humeur te halen. Dus ik verwacht dat mijn twee kinderen over het algemeen positieve signalen over mijn mentale staat hebben doorgekregen.

Tijdens de zwangerschap van onze zoon verliep alles prima. Ik zat weer op mijn hormonen wolk en was gewoon aan het genieten van de bewegingen van mijn lieve foetus. Hij was zeer levendig en iedere dag (en nacht!) kon ik contact met hem maken. In november 2008 – inmiddels zes maanden zwanger – kreeg mijn vader op 57-jarige leeftijd geheel onverwacht een hartinfarct. Een moeilijke periode volgde, waarin hij in het ziekenhuis moest blijven. Hij moest wachten op zijn operatie en herstellen van de aanslag op zijn lichaam.

Het kwam allemaal aan als een grote schok en de dagen verliepen onwerkelijk. Ik beleefde alles wel, maar ergens was ik er ook niet. Het was allemaal teveel om in me op te nemen. Mijn zoon moet dit hebben aangevoeld. Hij bewoog namelijk van de een op de andere dag nauwelijks meer. En het vreemde was: ik maakte me er geen zorgen over. Ik kreeg sterk het gevoel dat hij zich rustig hield, zodat ik me even volledig op mijn vader kon richten.

Gelukkig kwam mijn vader goed uit de operatie en werd alles weer langzaam aan normaal. Ook mijn foetus ging weer vol plezier verder met zijn duikelingen, trapjes en andere acrobaten trucjes. Alles was weer tot rust gekomen. Ik had weer ruimte om me weer volledig op mijn zwangerschap te richten en mijn zoon vond het weer tijd voor meer beweeglijkheid.

Het onderzoek bevestigde voor mij alleen maar mijn gevoel van toen. Hij voelde mijn mentale staat aan en gaf me de ruimte. Daarna gingen we weer vrolijk samen verder en genoten we van de rest van de zwangerschap. Nu nog kan hij mij tot rust brengen en weer helemaal blij maken. Hij heeft zijn speciale kracht niet verloren in mijn baarmoeder, maar juist meegenomen in zijn leven na de geboorte.

Reacties