Geboorte Is Pure Kunst

Als je al een bevalling hebt meegemaakt, dan weet je: deze uitzonderlijke gebeurtenis ga je nooit meer vergeten. De herinnering staat letterlijk in je geheugen gegrift. Amanda Greavette, een Canadese schilderes, richt zich met haar werk volledig op geboorte, zwangerschap en ouderschap. Ze wil de bijzondere emoties van de bevalling vastleggen in haar schilderijen. Met ‘The Birth Project’ concentreert ze zich op levensgrote schilderijen geïnspireerd door foto’s van Amanda’s eigen bevalling, fotoreportages van geboortes waar ze bij is geweest en van foto’s die haar vanuit de hele wereld worden toegestuurd.


 

Bovenstaande video laat diverse van haar persoonlijke, emotionele en spirituele schilderijen rondom zwangerschap en geboorte zien. Ook de waterbevalling heeft haar interesse en uiteraard komt deze manier van bevallen ook terug in haar afbeeldingen.

Amanda is met haar project gestart omdat ze gelooft dat afbeeldingen de kracht hebben om onze percepties te vormen. Ze wil het pure en natuurlijke moment vastleggen van de levensveranderde gebeurtenis. ‘The Birth Project’ is bedoeld om vrouwen hun verhaal te laten vertellen, terwijl het schilderij zowel symbolisch als realistisch blijft. Het diepe geboorte proces en de kracht en potentie van de vrouw wil ze uitbeelden in haar schilderijen. Op haar website kun je meer werk van haar bewonderen.

Reacties