Nog Kwart Jaar Project De Nieuwe Baby!

Het zal raar zijn om afscheid te nemen van 2012. We hebben natuurlijk nog drie maanden te gaan, maar toch zit het al in mijn hoofd. Als je al 280 dagen iedere dag bezig bent met een project, dan raak je ermee verweven. Helemaal als je ook nog een grote passie voelt voor het onderwerp.

De maanden juli en augustus verliepen soms tergend langzaam en ik heb toen echt met moeite ‘De Nieuwe Baby’ volgehouden. Ik had echt last van een dalende motivatie en kon maar moeilijk aan interessante onderzoeken komen. Op vakantie in Italië waren jullie er ook bij. Heel prettig met 40 graden en afwetende WIFI faciliteiten.... Uiteindelijk lukte het wel weer iedere keer, maar het werd bijna een strijd in plaats van plezierig.  

In september kwam het keerpunt. Ik kreeg er weer zin, vond bosjes met interessante onderzoeken en de blogs vlogen me soepel uit de vingers. En dan in eens is het 1 oktober. Heb je er 75% van het 365 dagen project gewoon opzitten!

Ik heb wel nog een verzoek. Willen jullie meedenken over de mogelijke toekomst van ‘De Nieuwe Baby’? Moet dit project verder gaan? Niet meer in dagelijkse vorm, maar hoe dan wel? Is het interessant, afwisselend en leuk genoeg om te continueren? Voor nu blijf ik me inzetten voor onze nieuwe baby’s, in ieder geval tot en met 31 december 2012 :)

Reacties

 1. Ik zou het erg zonde vinden als je zou stoppen! Ik vind dat je fantastische logjes schrijft en ik haal er heel veel inspiratie uit. Maar natuurlijk schrijf ik ze niet, dus ik kan makkelijk praten. Uit ervaring weet ik twee dingen:
  - bloggen is verslavend, dus je zal niet zomaar kunnen stoppen
  - als je inspiratie het laat afweten, is gewoon een logje schrijven de enige manier om eruit te komen
  - (dat zijn er drie) misschien kan je iets van gastlogjes instellen. Dan vraag je aan verschillende mensen die ervaring hebben met babies (ook al is het eigen ervaring) om een logje te schrijven.

  In ieder geval kan ik je vertellen dat het interessant, afwisselend enleuk genoeg is om te continueren. Er is alleen 1 groot probleem: je hebt het reageren zo moeilijk gemaakt, dat je je in allerelei bochten moet wringen en 5/6xopnieuw dat cijfer en dat woord in moet vullen dat de lust om te reageren je alsnel vergaat....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor al je goede tips! Ik ga zeker nadenken over gastlogjes.

   Ik heb het reageren in ieder geval al een stuk gemakkelijker gemaakt!

   Verwijderen
 2. Ik ben het met baasbraal eens: het zou zonde zijn als De Nieuwe Baby zou stoppen! Ik haal hier inspiratie vandaan, evenals bevestiging voor onze manier van opvoeden. Er hoeft echt niet elke dag een nieuw stukje te komen, vind ik. Ik kan me voorstellen dat het voor jou leuk is als je kunt schrijven op het moment dat je iets interessants tegen bent gekomen.
  Ik dacht ook meteen aan gastlogjes. Zelf zou ik het bijvoorbeeld leuk vinden om onze ervaringen met babygebaren, stoffen luiers of borstvoeding te delen. Je zou bijvoorbeeld het 'recht' kunnen houden om gastlogjes in te korten of aan te passen, zodat de kwaliteit die je zelf hanteert gewaarborgd wordt.
  Ik hoop erg op een vervolg van De Nieuwe Baby!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je mooie woorden :) Fijn dat je al aangeeft om bereid te zijn om gastlogjes te schrijven! Super! Ik moet alleen nog echt voor mezelf beslissen of en zo ja hoe ik verder wil gaan met De Nieuwe Baby.

   Als ik besluit om verder te gaan - in een andere vorm - dan neem ik zeker contact met je op!

   Verwijderen
 3. Ik vind dit blog erg leuk om te lezen! Je kan natuurlijk iedere keer dat je een interessant artikel ziet er iets over schrijven. Dat hoeft dan niet regelmatig te zijn natuurlijk. Ik zie je wel weer verschijnen op bloglovin'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Nelleke, fijn dat je geniet van mijn blog! Het lijkt me ook heel moeilijk hoor, om er helemaal mee te stoppen. Helemaal als ik interessante onderzoeken tegenkom! Maar goed, dat was in eerste instantie wel de bedoeling van mijn 365 dagen project.

   Ik heb veel om over na te denken :) Bedankt voor je reactie iig!

   Verwijderen
 4. Ook ik zou het leuk vinden als je blijft bloggen! Net als dat ik niet elke dag kan lezen, kan ik me voorstellen dat je niet elke dag wil schrijven. Mar als je de info die je vindt, blijft delen, ben ik je in ieder geval dankbaar! :-) succes met de laatste loodjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag natuurlijk ook nogal wat van mijn lezers met iedere dag een nieuwe log erbij. Voordat je het weet loop je al dagen achter ;)

   Momenteel zit ik echt nog te twijfelen over de toekomst van De Nieuwe Baby. Je reactie doet me in ieder geval goed, dus bedankt hiervoor!

   Verwijderen
 5. Ja ook ik zeg, lekker doorgaan! Niet iedere dag, maar gewoon delen wat je tegen komt en wat passend is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt EIDi! Ik ben er nog niet uit, maar neem je reactie zeker mee :)

   Verwijderen

Een reactie posten