Herfstseizoen Stimuleert Baby’s ZintuigenIn de frisse herfstlucht kun je een heel palet aan diepe, rustgevende kleuren bewonderen. Wij kunnen hier al van genieten, maar ook voor baby’s is het prachtig om de vele gekleurde blaadjes te bekijken (zien!).

Nog mooier is het voor ze als de blaadjes kunnen aanraken (voel!). En het gekraak van de blaadjes zal zeker interessant in de oren klinken (hoor!). Na het spelen zorgt een gezonde herfst smoothie voor de ideale afsluiting (proef!).

Een bezoek aan het bos of park levert al snel een zak vol met herfstblaadjes op. Probeer zoveel mogelijk verschillende kleuren mee te nemen en wissel af met de grootte en structuur van de blaadjes. Neem ook wat kastanjes en (grote) dennenappels mee. Thuis kun je alle herfstpracht in een doorzichtig bakje doen, zodat je baby er gemakkelijk bij kan. Let er wel op dat je baby niets in zijn mond doet.Hij zal zeker genieten van de kleurenpracht en van het ‘krakende’ geluid van de blaadjes. Ook het voelen van de verschillende structuren en grootte zal hem zeker bezighouden. En met een heerlijke herfstsmoothie proeft je baby ook meteen de smaak van dit prachtige seizoen:

Herfstsmoothie (vanaf 6 maanden)
1 kleine appel (in stukjes)
1 kleine peer (in stukjes)
1/2 bevroren banaan (in plakjes)
1 kop water

Doe alles in de blender en laat draaien tot er een glad mengsel ontstaat.

Reacties