Speakers voor Baby’s in de Baarmoeder

Het klinkt je waarschijnlijk vreemd in de oren: speakers voor de foetus. Wat moet een ongeboren baby met speakers? Toch zagen de makers van Sounds Beginnings een behoefte voor dit product en hebben ze het op de markt gebracht. Sound Beginnings is een soort buikband, waarin waterproof speakers zijn ingebouwd. Zo kunnen zwangere vrouwen de band om hun buik dragen en tegelijkertijd ‘rechtstreeks’ muziek of stemmen laten horen aan hun foetus. Het geluid zou volledig tot de baarmoeder doordringen:
Het is zelfs mogelijk voor familieleden en vrienden die ver(der) weg wonen om hun bericht in te spreken door middel van een opname service genaamd Sound Delivery. Ze kunnen dan hun bericht inspreken en dit wordt opgeslagen op het account van de moeder. Ze kan de bestanden downloaden en op haar MP3 speler plaatsen. Deze moet ze dan aan de speakers bevestigen, zodat haar baby de berichten kan ‘beluisteren’. Ook kan ze er voor kiezen om met een hoofdtelefoon mee te luisteren naar de berichten voor haar ongeboren kind.

Volgens het bedrijf is de veiligheid gegarandeerd. Ze beweren dat het decibel niveau binnen de veilige bereik valt voor baby’s oren. Ook de trillingen van het geluid zouden bijna volledig worden opgevangen doordat de speakers met gevoerd vinyl zijn bedekt.

Het verbaast me regelmatig hoeveel overbodige (en wellicht zelfs gevaarlijke) producten er voor baby’s op de markt zijn. Wat is er mis met gewoon tegen de buik praten? Waarom zou je het geluid zover de baarmoeder in willen laten komen? Ongeboren baby's kunnen bijvoorbeeld ook via Skype verre familieleden 'horen' praten, dan komt het geluid nog van een normale afstand. En hoe weten de makers eigenlijk zo zeker dat het niet schadelijk is? Ik kan de promotievideo zeker volgen. Ja; foetussen kunnen zeker meer dan we ooit voor mogelijk hielden en ze hebben ook behoefte aan contact met de buitenwereld. En nee; hier hebben ze geen 'speciale speakers' voor nodig!

Reacties

Een reactie posten