Vier je al Sint met je Baby?

Sinterklaas is het feest voor kinderen. Uiteraard. Maar vanaf welke leeftijd ga je het eigenlijk vieren met je kind(eren)? Wacht je tot ze wat ouder zijn, zodat ze beter begrijpen wat het feest inhoudt? Of begin je er wel al vanaf de babytijd mee?

Toen onze dochter werd geboren, vierden we zelf al jaren geen Sinterklaas meer. In onze kindertijd speelde hij natuurlijk wel een belangrijke rol en dit liep door tot aan de middelbare school, waar het feest draaide om lootjes trekken en surprises maken. Maar vanaf onze vervolgopleidingen hoorde Sint er niet meer bij. Een half jaar na de geboorte van onze dochter kwam Sint weer in het land. We hadden zelf zoiets van; we vieren het wel vanaf volgend jaar. Anderhalf leek ons een leuke leeftijd om er langzaam mee te beginnen.

Mijn moeder had echter andere plannen en stond met de zak van Sinterklaas op 5 december voor onze voordeur. Ik kan het me nog allemaal heel goed herinneren, want onze meid kon net goed rechtop zitten. Daar zat ze dan: voor een reuze zak van de goedheiligman. En ze vond het prachtig! Een paar cadeautjes later was ze nog enthousiaster geworden en zo hadden we voor het eerst sinds jaren weer Sint gevierd en dit keer met onze baby.Ook Baby Piet weet waar hij het fijnste slaapt ;)


Inmiddels vieren we Sint ieder jaar uitbundig, met vaak schoen zetten een goed gevulde zak op zijn verjaardag. Ook onze zoon maakt al sinds zijn babytijd deel uit van onze Sintviering. Onze dochter  schreef toen namelijk een uitgebreide brief aan de goedheiligman om hem te vertellen dat hij dit jaar niet haar nieuwe broertje moest vergeten... Dus wat doe je dan als ouder? Dan zet je zijn babyslofje naast haar schoen en vul je beide schoeisels ;)

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! Vieren jullie Nieuwe Baby’s al Sinterklaas of moeten ze hier nog een jaartje (of twee!) op wachten?


Reacties

 1. Wij zijn hier nooit gestopt met sinterklaas vieren. Onder het mom van 'je bent nooit te oud voor cadeautjes' ;)
  Dus onze oudste heeft vanaf het begin aan mee gedaan, al sliep hij door zijn eerste sint viering heen haha (Hij was toen 2 maanden).
  Onze jongste is straks 3 maanden met sinterklaas. Hij zal er niet veel van meekrijgen, maar er zitten natuurlijk ook cadeautjes voor hem in de zak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook niet dat we hier nog ooit gaan stoppen met Sinterklaas vieren ;) We hebben nu de smaak flink te pakken :) Onze dochter gelooft inmiddels niet meer en is al toe aan het 'grote' werk, dus met surprises maken! Ook dit vinden we allemaal leuk, dus hoe dan ook, het Sint feest blijft hier gevierd worden! Ook als we gaan kleintjes meer hebben :)

   Verwijderen
 2. Pas nu wij in Zweden wonwn zijn we gestopt met Sinterklaas vieren. Net als Nelleke hebben we het altijd gevierd. Eerst met onze broers en zussen en ouders, later met onze kinderen EN met onze broers en zssen en ouders en nog later met onze kinderen en en nog later ook met onze kleinkinderen. Maar ja: Sinterklaas komt nu eenmaal niet in Zweden.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel jammer zeg! Kan me voorstellen dat je het mist. Helemaal als jullie het altijd zo groot hebben gevierd. Gelukkig vieren ze wel Kerst in Zweden ;)

   Verwijderen
 3. Ja ze was net 8 maanden toen Sinterklaas dat jaar in het land kwam. En ik had het altijd een geweldig feest gevonden. Niet dat er kadootjes aan te pas kwamen maar stiekem keek ik gewoon ieder jaar naar de intocht dus dat eerste jaar met mijn oudste dochter 5 december vieren was hartstikke leuk, gewoon echt jeugdsentiment. En ja dat eerste jaar kreeg ze nog vooral praktische dingen, maar dat maakte haar niet uit want ze vond het hartstikke leuk om open te scheuren. Ze was dus al 3.8 toen haar zusje er ook bij was gekomen en ja dan kan zo'n baby-zusje niet achterblijven natuurlijk, want waarom zou Sint je zusje vergeten?
  Ja wij vieren het sinds er kinderen zijn weer lekker ouderwets met de ouders en broers/zussen met voor de kinderen een paar pakjes speelgoed en de volwassenen allemaal wat lekkers. Maar we houden het wel leuk, er worden geen bakken met geld uitgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook zeker een dosis jeugdsentiment :) Heerlijk om het nu met mijn eigen kinderen te vieren en te zien hoe ze ervan genieten. De geschiedenis herhaalt zich op een prachtige manier :)

   Verwijderen

Een reactie posten