Glazen Huis 2012 Draait om Baby’s

Nederlandse ouders hebben altijd de beschikking over medische zorg voor hun baby’s. Dat is een geruststellende gedachte. Als er onverhoopt iets aan de hand is, dan kunnen we altijd terecht bij onze huisarts of in het ziekenhuis. Niet alle zwangere moeders en baby’s op deze aarde hebben het geluk dat er altijd zorg beschikbaar is.

Van 18 t/m 24 december 2012 staat het glazen huis in Enschede. Dit jaar vraagt 3FM Serious Request in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis aandacht voor ruim 5,5 miljoen baby’s die ieder jaar sterven door gebrek aan medische zorg, voorlichting en begeleiding. Het is een vreselijke gedachte, maar iedere 6 seconden sterft er een nieuwe baby onnodig voor, tijdens of vlak na de geboorte. Op onderstaande video kun je de reclamespot van Serious Request onder het motto 'Let's Hear it for the Babies' zien.

De oorzaak ligt aan onvoldoende zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap en het gebrek aan medische klinieken en materialen. Ook zijn er te weinig goed opgeleide verloskundigen om een bevalling te kunnen begeleiden. Daarnaast ontbreken gezondheidscontroles voor de baby, kraamhulp en voorlichting over voeding en hygiëne na de bevalling.

Mijn hart gaat uit naar alle nieuwe baby’s. Het feit dat miljoenen baby’s onnodig sterven op deze wereld is hartverscheurend. Helemaal als je bedenkt dat met eenvoudige hulp en begeleiding al een groot deel van deze babysterfte kan worden voorkomen. Door de DJ’s in het glazen huis te steunen, help je het Rode Kruis met de begeleiding van moeders tijdens de zwangerschap, bevalling en bij de zorg voor de nieuwe baby. Ik ga zelf een donatie doen namens ‘De Nieuwe Baby’. Als je ook iets wilt bijdragen, klik dan hier.

Reacties