Niet Alle Baby's Zijn Vaak Ziek - Ervaring

Afgelopen woensdag hebben we het gehad over een onderzoek naar baby’s immuunsysteem. Hieruit bleek dat het natuurlijke vermogen om infecties te bestrijden waarschijnlijk al vanaf het begin aanwezig is: http://www.denieuwebaby.blogspot.nl/2012/12/waarom-worden-babys-vaak-ziek.html. Alleen wordt het immuunsysteem van jonge kinderen nog afgeremd. Hierdoor zijn baby’s vatbaarder voor virussen. Hun immuuncellen gaan pas optimaal functioneren als ze ouder zijn.

Onze baby’s zijn maar weinig ziek geweest. Vaak keken ze me bij het consultatiebureau meewarrig aan als ik opnieuw vertelden dat onze dochter toch echt niets had gehad. Nee, zelfs geen verkoudheid. Jaren later was het met mijn zoon precies hetzelfde verhaal. Ook bij hem had ik nauwelijks ervaring met griepsverschijnselen. Het was me wel duidelijk waarom ze zo weinig ziek waren; hun onvolgroeide immuunsysteem had namelijk hulp.

Mijn kinderen maakten gebruik van mijn volwassen immuunsysteem. Met andere woorden: ze kregen borstvoeding. Mijn antistoffen stroomden bij ze naar binnen en hielpen daar om tegen eventuele virussen te vechten. Als onze kinderen wel door een griep waren geveld, dan voelden ze zich meestal één tot hooguit twee dagen wat minder.

De natuur heeft het zo goed geregeld. Het immuunsysteem van mijn baby’s was nog niet klaar, omdat het niet nodig was. Ze konden meeliften op mijn antistoffen. Een heel geruststellende gedachte;  mijn moedermelk zorgde voor natuurlijke antibiotica.

Reacties