Sporten tijdens Zwangerschap Vermindert Moeheid en Stemmingswisselingen

Sporten verbetert mogelijk de stemming van zwangere vrouwen. En helpt om vermoeidheid te verlagen. Dat is de uitkomst van een nieuwe Canadese studie. Veel zwangere vrouwen ervaren mentale problemen, zoals depressie, lusteloosheid of angst. De wetenschappers wilden bestuderen of het aangaan van een bewegingsprogramma gedurende de zwangerschap, vrouwen zou kunnen helpen om hun psychische gesteldheid te verbeteren.

Voor het onderzoek werden 56 niet-sportende zwangere vrouwen geselecteerd. Toen ze ongeveer 22 weken zwanger waren, moesten ze vier weken lang meedoen aan een bewegingsprogramma. De resultaten waren duidelijk. De mentale staat van de zwangeren bleek significant te zijn verbeterd gedurende het programma. Ook gaven ze aan minder last van vermoeidheid te hebben.

‘Het is nodig om zwangere vrouwen, hun familie en zorgverleners te blijven informeren over de huidige richtlijnen en voordelen van op een veilige manier sporten gedurende de zwangerschap,' geven de onderzoekers aan. De resultaten suggereren dat zwangere vrouwen moeten worden gemotiveerd om te participeren in regelmatige beweging om zowel hun psychische als fysieke welzijn te verbeteren.Referentie
1. A. Gaston and H. Prapavessis. 2013. Tired, moody and pregnant? Exercise may be the answer. Psychology & Health, 2013-1. DOI: 10.1080/08870446.2013.809084.


Reacties