Kerstdromen en Terugblik op De Nieuwe Baby in 2013

Ik kan het niet helpen. Ik ben helemaal idolaat van Kerstmis. Het is echt behoorlijk intens. Met een tikkeltje schaamte geef ik toe dat bij mij de kerstkriebels al vanaf september op komen zetten. Ja, je leest het goed. September! Inderdaad, net terug van de zomervakantie en ik begin alweer te dromen van Kerstmis. Deze dagen zijn dan ook echt een heerlijkheid voor mij.

Het speciale december gevoel ligt diep in me verankerd. Ik heb vanuit mijn jeugd meegekregen dat Kerstmis een groot feest is van samenzijn. En ik merk al dat mijn kinderen mijn passie voor deze bijzondere tijd overnemen. En ik wil ze dit ook graag meegeven. Want in mijn ogen is er niets mooier dan een paar weken per jaar even helemaal opgaan in de liefde voor elkaar, de knusheid van het versierde binnen zijn en de dankbaarheid voor wat ons is gegund.

Met het aanbreken van de laatste dagen van 2013 volgen bij mij automatisch veel terugblik gedachten. Zo ook over De Nieuwe Baby. Na het 365-dagen project in 2012 was het moeilijk om in 2013 weer mijn motivatie terug te vinden om met dit project verder te gaan. Maar ik merkte ook dat er behoefte was aan mijn blog en daarnaast vond ik het wel erg zonde om al het werk zomaar te laten verstoffen. En ik wilde verder blijven zoeken naar nieuwe informatie over onze baby’s. Zo kwam het idee om in ieder geval wekelijks (iedere donderdag) een nieuwe wetenschappelijke blog te plaatsen.

En dit is me gelukt, dus we kunnen gerust concluderen dat ik er nu bijna een 52-weken project op heb zitten ;) Het wekelijkse bijwerken heeft er in ieder geval voor gezorgd dat De Nieuwe Baby is heel gestaag is blijven doorgroeien. Inmiddels staat de teller op 180.000 pageviews! En hebben zich 639 volgers op Twitter aangemeld. De Facebook pagina is pas later opgestart, maar telt inmiddels ook al 207 likes!

Dit jaar ben ik vooral bezig geweest met het behouden en verstevigen van de positie van De Nieuwe Baby. Meer tijd had ik eerlijk gezegd ook niet over. Maar binnenkort zal ik een kijkje geven in de plannen voor 2014. Voor het nieuwe jaar wil ik me inzetten voor het verder ontwikkelen en professionaliseren van mijn blog. Ik vind dat De Nieuwe Baby dit waard is. Dus wordt vervolgd!

Ik wens jullie hartverwarmende dagen met een prachtige glans :)Reacties

 1. Vind je blog erg leuk en bijzonder, hoop dat je blijft schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je fijne reactie :) Ik hoop ook te kunnen blijven schrijven! In ieder geval intrigeert alle nieuwe informatie me nog steeds. Baby's blijven me telkens verbazen over hoe compleet ze eigenlijk al zijn.

   Verwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens. Je logjes zijn zeer professioneel met toch ook veel emotionele informatie. Jij bewijst dat wetenschappelijk verantwoord helemaal niet droog, dor en saai hoeft te zijn. Ik verheug me op volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je reactie betekent veel voor me. Bedankt Janneke! Zo hoop ik ook dat mijn logjes worden gelezen. Wel als wetenschappelijke informatie, maar zeker ook als gewoon leuk, interessant en luchtig.

   Verwijderen

Een reactie posten