Baby’s Immuunsysteem Heeft Kort Geheugen

Een vergeetachtig immuunsysteem zorgt ervoor dat baby’s zeer vatbaar zijn voor infecties. Dat is de uitkomst van een Amerikaans onderzoek. In tegenstelling tot de veelvoorkomende theorie dat zwakke immuuncellen hiervan de oorzaak zijn, geven de nieuwe resultaten aan dat baby’s immuunsysteem juist sneller en met meer kracht op een infectie reageert dan bij volwassenen het geval is. Alleen de immuniteit die ontstaat, is niet blijvend. Baby’s hebben nog hulp nodig bij het creëren van een optimaal immuunsysteem. Uit eerder onderzoek bleek al dat borstvoeding hier een belangrijke bijdrage aanlevert: http://www.denieuwebaby.nl/2014/04/langer-borstvoeding-geven-draagt-bij.html.
  
Immuniteit tegen de meeste microben (ziektekiemen) is afhankelijk van de vorming van ‘geheugen T cellen’ die specifieke ziekteverwekkers onthouden en hierdoor snel kunnen reageren op toekomstige infecties. Tijdens een infectie ontstaan bij volwassenen bijna altijd grote aantallen van effectieve geheugen T cellen. Daarvan blijft ongeveer 10 procent aanwezig in een langdurig afweergeheugen om de volgende keer snel te kunnen reageren.

Bij pasgeborenen vonden de wetenschappers dat ontstane T cellen reageren op infecties met dramatisch verschillende uitkomsten. Toen ze werden blootgesteld aan dezelfde ziekteverwekkers, maakte baby’s immuunsysteem T cellen die sneller reageerden op infecties dan volwassen cellen. Maar ze werden ook weer snel afgebroken, ze haalden het nooit tot het afweergeheugen.

‘Dus het immuunsysteem wordt geforceerd om het leerproces telkens weer opnieuw te starten bij een infectie met dezelfde ziekteverwekkers later in het leven. We hopen een manier te vinden om de baby’s cellen net zo te laten reageren als volwassen cellen. Zodat ze kunnen leren van vaccinaties en reageren op infecties,’ zegt Rudd.Referentie
1. N.L. Smith, E. Wissink, J. Wang, J.F. Pinello, M.P. Davenport, A. Grimson and B.D. Rudd. 2014. Rapid Proliferation and Differentiation Impairs the Development of Memory CD8 T Cells in Early Life. The Journal of Immunology, 2014; DOI: 10.4049/jimmunol.1400553.
Reacties

 1. Dus met andere woorden: baby's vaccineren heeft dus geen enkele zin!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig gaan steeds meer mensen inzien dat vaccinatie een grote leugen is.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je bijdrage! In ieder geval is het immuunsysteem nog lang niet volgroeid. En dat maakt het moeilijk om in te schatten hoe (en of) vaccinaties het immuunsysteem bij jonge kinderen bevorderen.

   Verwijderen
 2. Wat anoniem zegt rn borstvoeding lekker lang!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je aanvulling! De antistoffen die in moedermelk zitten, helpen baby's beschermen. Hun eigen onvolgroeide immuunsysteem is hier tenslotte nog niet toe in staat. En hoe langer er borstvoeding wordt gegeven, hoe beter dit is voor het ontwikkelen van hun eigen gezonde immuunsysteem!

   Verwijderen

Een reactie posten