Er komt een Nieuwe Baby bij!

Eindelijk ruimte voor een persoonlijke update. Na vele wetenschappelijke blogs over onze Nieuwe Baby’s vind ik het nu echt de hoogste tijd. Met groot nieuws overigens. Maar mocht je een heel ander onderwerp verwachten vandaag, dan moet ik je toch teleurstellen ;) Want ook deze keer draait het alleen maar om baby’s.

Ik heb een dochter van bijna twaalf en een zoon van net zes. Ik heb al vaker over mijn prachtige tweetal geschreven. De ervaringen waren echter altijd van jaren geleden en al staan ze me nog behoorlijk helder in het geheugen, het ligt toch al verder van me af. Maar daar komt een oplossing voor hoor! Over een paar maanden wordt ons gezin namelijk uitgebreid met een Nieuwe Baby!

Ja, je leest het goed. Ik ben zwanger! Ik ben pas acht weken, dus het is allemaal nog erg pril. Wel hebben we al een prachtige echo met duidelijk kloppend hartje gezien. We weten nu al dat we letterlijk knallend 2016 ingaan, want rondom 11 januari wordt onze Nieuwe Baby verwacht!

Ik ga mijn best doen om – helemaal nu – wat vaker een persoonlijk blog te schrijven. Ik beloof maar even niets, want momenteel is mijn energieniveau zeer laag. Hopelijk gaat dit echter veranderen vanaf het tweede trimester. Het zoeken naar nieuwe studies zal ik vast met extra passie gaan doen. En de informatie blijft nog beter hangen of zorgt direct voor actieve gedachtes. Zoals met het onderzoek van vorige week, dan denk ik meteen; ‘Ok duidelijk, we wachten dus minimaal drie minuten voordat we de navelstreng doorknippen!’

Hopelijk help ik niet alleen mezelf met de informatie op De Nieuwe Baby. Het is echt bedoeld om wetenschappelijke onderzoeken waar je normaal gesproken niet snel wat van hoort, meer zichtbaar te maken voor ons allemaal. Want hoe meer we van onze Nieuwe Baby’s weten, hoe beter we er voor ze kunnen zijn :)


Reacties

 1. Van harte gefeliciteerd! Wat grappig dat er iedere keer 6 jaar tussen je kinderen zit, is dat zo gepland? Ik las namelijk in een boek van Ingeborg Bosch dat het goed is om wat meer tijd tussen kinderen te hebben i.v.m. jaloezie en aandacht nodig hebben e.d. Het boek heet trouwens: 'De onschuldige gevangene' (de titel klinkt erg dramatisch, maar het is de moeite zéker waard - na het eerste hoofdstuk over kindermishandeling overleefd te hebben...)
  Dank voor je mooie blogs! Ik raad het aan bij iedere zwangere die ik tegenkom :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :) Nou het is wel altijd de droom geweest om er zeker vijf jaar tussen te hebben, maar schijnbaar past zes jaar toch beter ;) Na de geboorte van onze dochter hebben we er bewust die langere tijd tussen gelaten. En nadat onze zoon geboren was, wilden we ergens wel sneller ons gezin uitbreiden, maar kwam het er door diverse omstandigheden niet van (met name omdat hij erg weinig sliep). Toen hij drie werd, besloten we opnieuw om definitief langer te wachten. Dat voelde gewoon beter.

   Ik denk wel dat het echt per kind verschillend is hoeveel het leeftijdsverschil in het gezin uitmaakt. Hier doen ze het heel leuk samen, maar af en toe is er wel sprake van jaloezie hier ;) Wel is dit over het algemeen maar van hele korte duur. En ik merk zeker het leeftijdsverschil ook letterlijk zorgt voor ruimte in hun leven. Ze zitten minder in 'elkaars vaarwater' zeg maar.

   Ik ken het boek trouwens! En wat leuk om te lezen dat je mijn blog aanraadt bij andere zwangeren :) Heel fijn!

   Verwijderen
 2. Wauw, gefeliciteerd!
  Mijn kinderen schelen ook 6 jaar. Ik vind het echt i-de-aal! En idd: geen jaloezie. En dat terwijl de oudste de helft van de tijd niet bij mij woont. Vind ik heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Bijzonder dat jouw kinderen ook zes jaar schelen :) Jaloezie komt hier echter wel eens voor, bijvoorbeeld als de oudste iets mag wat de jongste nog niet kan/mag. Gelukkig is deze jaloezie altijd van korte duur, dus dat scheelt enorm ;)

   Ze maken nu trouwens allebei heel bewust mee dat er een baby bijkomt. Zo leuk om ze er samen over te horen praten / plannen maken :)

   Verwijderen
 3. Wat ontzettend leuk! Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt :) Het is nu wel extra leuk om met dit blog bezig te zijn moet ik zeggen ;)

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd! Wij verwachten de eerste over een week of 5 :)
  Dus als je nog interessante studies opduikelt over bevallingen dan hou ik me aanbevolen :)
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Mariska! Jij ook nog gefeliciteerd :) Nog 5 weken tot je eerste baby komt, wat ongelooflijk spannend!

   Hier vind je alle onderzoeken die ik tot nu toe heb gevonden rondom het onderwerp bevallen: http://www.denieuwebaby.nl/search/label/Bevalling

   Hopelijk heb je hier alvast wat aan :)

   Verwijderen

Een reactie posten