Zwangerschapsverlof en Cocoonen - 35 Weken Zwanger

Ik ben nog nooit zo hoogzwanger geweest in de decembermaand. Eerlijk gezegd vind ik het wat veel allemaal. We vieren hier alle feesten zeer uitgebreid. Tot mijn grote vreugde, tenminste normaal gesproken dan. Vanaf oktober wordt er al uitgebreid over gesproken en beginnen de eerste plannen al te ontstaan. Op het moment dat Sint zijn intrede doet, draait alles om de feestdagen.

Maar dit jaar is dat – natuurlijk – heel anders. Aanstaande zondag ben ik al 36 weken zwanger. En eerlijk gezegd kan ik dit nauwelijks geloven. Ik weet dat veel vrouwen niet kunnen wachten tot hun zwangerschap voorbij is, maar ik vind ze iedere keer te kort duren. Zowel dochter als zoon kwamen met 41 weken, dus mocht dit nu ook zo zijn, dan ben ik nog 5 weken zwanger. En daartussen komen dan ook nog alle kerstvieringen en Oud op Nieuw. De weken zullen nog sneller voorbij gaan vliegen vermoed ik.

En ik moet eerlijk zijn. De Nieuwe Baby blog is me teveel om er ook nog bij te doen. Ik ben inmiddels met zwangerschapsverlof en ik heb besloten om ook mijn pauze te pakken met bloggen. Ik heb er lang over nagedacht en besloten dat tijdelijk stoppen de beste oplossing is. Mijn gedachten gaan alleen maar uit naar de komst van onze derde baby. De voorbereidingen zijn in volle gang. En daartussen probeer ik de feestdagen ook nog te omarmen.

Voorlopig zal ik De Nieuwe Baby dus even niet wekelijks bijwerken. Ik zal het zeker gaan missen! Maar bij de tijd dat ik weer ga bloggen, heb ik – als alles goed gaat – een prachtige nieuwe baby bij me. Dus nog meer inspiratie voor het creëren van nieuwe blogs. Ik ben momenteel steeds meer aan het cocoonen. Alles in huis moet worden gepoetst en op orde zijn, voordat de baby komt. En grote gebeurtenissen buitenshuis heb ik even geen behoefte aan, mijn grootste avontuur draag ik namelijk al bij me.

Ik wens jullie een Kerstmis waarbij de liefde duidelijk voelbaar in de lucht hangt. En een nieuwjaar waarin er plaats is voor het grote geluk, maar ook zeker voor de kleine, dagelijkse lichtpuntjes. We zien elkaar weer in 2016. Uiteraard met Nieuwe Baby!

Warme groet, Kim :)

Reacties

 1. Wat omschrijf je dat mooi. Ik noemde het: Ik ben mijn nest aan het bouwen. En mep iedereen eruit ;-)
  Met deze feestmaand lijkt me dat wel bijzonder.
  Volgens mijn gyn heeft elke vrouw zo zijn eigen 'dracht'. De 41 weken zijn volgens iets om vanuit te gaan. Lekker niet wetenschappelijk :-)

  Een hele fijne tijd toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ellen, bedankt nog voor je mooie reactie! Ik heb inderdaad weer bijna de 41 dagen gehaald, 40 weken en 5 dagen om precies te zijn ;) Ik heb dus zeker mijn eigen draagtijd :) Warme groet, Kim

   Verwijderen

Een reactie posten