Reclames voor Baby's

Al heb ik communicatie gestudeerd, over het algemeen gruwel ik van reclames. Helemaal als een baby de hoofdrol speelt. Dan gaat het namelijk verdacht vaak over producten of (kunst)voeding die zogenaamd echt heel hard nodig zijn om een kind te laten groeien en/of gelukkig te maken.
Maar soms zie ik ineens in een reclame iets opvallends! Zoiets deze van een matras. Let goed op! Er slaapt namelijk een baby tussen zijn ouders in. Dit lijkt bijna op een verkapte vorm van reclame voor samen slapen ;)
 Of hier van Pampers, waarin borstvoeding mooi in beeld wordt gebracht. Even een intieme moment waarin je kunt zien hoe mooi het live voeden van je eigen kindje kan zijn. Dus zonder dat hier een fles bij komt kijken. Zo vaak zien we dit helaas niet op beeld en al helemaal niet in reclames.

En dan nog deze reclame van Aegon, waarin het dragen van baby's (zelfs door papa's) een hoofdrol mag spelen:
Reclames zouden toch een afspiegeling moeten zijn van wat normaal en natuurlijk is. Dus je kindje borstvoeding geven is 100% normaal. Ook na het eerste jaar. Samenslapen, ook wel rooming-in genoemd, helemaal normaal. Uiteraard dient dit wel veilig te gebeuren, maar deze mogelijkheden zijn er zeker. En tot slot je baby dichtbij je dragen, hoe goed normaal dan kan aanvoelen!

Reacties